öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: ABD

6 Kişilik

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 600 g Makarna
  • 4 yemek kaşığı galeta unu

Sosu İçin:

  • 1 soğan
  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 50 g un
  • 750 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yumurta
  • 400 g rendelenmiş çedar peyniri
  • Tuz, karabiber

Fırını önceden 180 °C'de ısıtın.

Kaynar tuzlu su dolu bir tencerede makarnaları paketteki pişirme süresi kadar pişirin. Piştikten sonra suyunu süzdürün ve fırın kabına alın.

Soğanı ince ince kıyın. Başka bir tencerede kısık ateşte tereyağını eritin, hardal ve unu ekleyerek karıştırın. Yavaş yavaş sütü tencereye aktarın ve çırpın. Pul biberi, defne yaprağını ve soğanı ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca pişirin. Defne yaprağını çıkarın.

Bir kâsenin içine bu karışımdan bir yemek kaşığı koyun ve içine bir yumurta kırıp hızlıca çırpın. Hepsini tencereye koyarak iyice karıştırın. Çedar peynirinin 300 gramını, tuz ve karabiberi ekleyin.

Çedar peynirli bu sosu makarnaların üzerine dökün ve üstünü geri kalan çedar peyniriyle kaplayın. Galeta ununu üzerine serpin ve fırında 20 dakika pişirin.

Filiz İnce Uzun Makarna 500 gr
Billur İyotlu Tuz 750 gr
Calve Hardal 250 gr
Sinangil Un 1 kg
Bağdat Karabiber 40 gr
Bağdat Galeta Unu Eko Poşet 250 gr
Bağdat Kırmızı Pul Biber 80 gr
Sütaş Tam Yağlı Süt 1 L
Kumbasar Kahverengi Yumurta 10'lu