öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: İspanya

8 Kâse

Hazırlama: 15 dk.

Demleme: 10 dk.

Pişirme: 20 dk.

Bekletme: 2 sa.

  • 1 litre tam yağlı süt
  • 1 limon
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 çubuk tarçın
  • 150 g şeker
  • 6 yumurta sarısı
  • 50 g mısır nişastası
  • Esmer şeker

Limonun kabuklarını rendeleyin.

Tabanı kalın bir tencerede sütü, ortadan ikiye kesilmiş vanilya, limon kabukları ve çubuk tarçınla ısıtın. Sütün üstü titremeye başlayınca tencereyi ateşten alın ve 10 dakika boyunca demleyin.

Bu süre içinde, büyük bir kâsede yumurta sarılarını ve şekeri iyice beyazlayıncaya kadar çırpın.

Bir süzgeç yardımıyla sütü süzün ve yavaşça yumurta/şeker karışımına sürekli karıştırarak ekleyin. Mısır nişastasını da ekleyin ve iyice karıştırın.

Karışımı tencereye aktarıp tahta bir kaşıkla hiç durmadan karıştırarak kısık ateşte pişirin. Karışım kıvam almaya başlayınca ateşten alın. Karışımı kâselere aktarın ve ılımalarını bekleyin. Daha sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

İkram etmeden önce fırının ızgara bölümünü 230 °C’de ısıtın. Kremlerin üzerine esmer şeker serpin birkaç dakika boyunca fırında karamelize edin. Bu son aşama için bir pürmüz de kullanabilirsiniz. Hemen ikram edin.

Sütaş Tam Yağlı Süt 1 L
Kumbasar Kahverengi Yumurta 10'lu