öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: Avustralya

20 Adet Kurabiye

Hazırlık:10 dk.

Pişirme:20 dk.

  • 100 g yulaf ezmesi
  • 120 g un
  • 150 g kahverengi şeker
  • 100 g rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 150 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal

Fırını önceden 180 C’de ısıtın.

Büyük kâsenin içinde yulaf ezmesi, un, kahverengi şeker ve rendelenmiş Hindistan cevizini karıştırın. Küçük bir kâsenin içinde karbonatı 2 yemek kaşığı su ile eritin. Tereyağı ve balı küçük bir tencerenin içinde, çok hafif bir ateşte eritin. Karışım pürüzsüz hale gelince suda çözünmüş olan karbonatı ekleyin

Bu karışımı büyük kâseye aktarın ve homojen bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Karışım çok kuruysa biraz su ekleyin.

Ellerinizle hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin ve önceden yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hafifçe düzleştirin. Kurabiyeler altın rengine dönünceye kadar 10 ile 15 dakika fırında pişirin.

Balparmak Çiçek Balı 460 gr
Sinangil Un 1 kg
Bağdat Karbonat 150 gr
Balparmak Çiçek Balı 350 gr