öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: Kanada

4 Kişilik

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 600 g dondurulmuş kızartmalık patates

Sosu İçin:

  • 200 g peynir parçaları ya da taze peynir
  • 30 g tereyağı
  • 2 soğan
  • 30 g un
  • 600 ml et suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber

Fırını 220 °C'ye ayarlayın.

Peyniri küçük küpler hâlinde kesin. Soğanları soyup doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip soğanları kavurun. Soğanları karıştırırken içine unu ekleyin ve rengi dönünceye kadar çevirin. Et suyu ve salçayı da ekleyip karıştırın. Karabiberini koyun ve yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Sosu bir süzgeçten geçirin.

Üzerine yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinde kızartmalık patatesleri iyice kızarıncaya kadar 15 dakika pişirin.

Patatesleri bir fırın kabına koyun ve üzerine sosu dökün. Peyniri serpiştirin, peynir eriyinceye kadar kabı birkaç dakikalığına fırına koyun. Hemen servis edin.

Sinangil Un 1 kg
Muzaffer Erdoğru Klasik Peynir
Bağdat Karabiber 40 gr