öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: Yunanistan

6 Kişilik

Hazırlama: 30 dk.

Dinlendirme: 30 dk.

Pişirme: 1 sa. 20 dk.

  • 4 patlıcan
  • 1 kg dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 defne yaprağı
  • 25 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Patlıcanları yıkayıp ince dilimler halinde kesin, Tuzlu su dolu büyük bir kâsede, acısının çıkması için 30 dakika boyunca bekletin.

Soğanı kesin: sarımsağı sarımsak eziciyle erin ve domatesleri küçük küpler hâlinde kesin.

Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağım ısıtıp soğan ve sarımsağı çevirin. Kıymayı ekleyip on dakika kadar kavurun. Domatesleri, salçayı ve defne yapraklarını ekleyin. Tuzunu, karabiberini koyun ve yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakın. Gerekirse biraz su ekleyin.

Bu süre içerisinde patlıcanları sudan çıkarıp suyunu alın. Büyük bir kızartma tavasında 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp patlıcan halkalarını kızartma, arada sırada tavaya zeytinyağı ekleyin. Kızardıktan sonra kâğıt havlu üzerine koyup fazla yağını alın.

Fırını 200 °C'de ısıtın.

Beşamel sosu hazırlayın: bir tencerede tereyağını kısık ateşte eritin. Unu ekleyin ve bir çırpıcıyla iyice karıştırın. Bir yandan karıştırırken tencereye yavaş yavaş sütü ekleyin. Kısık ateşte sos kıvam alırken karıştırmaya devam edin. Sos, kaşığın sırtına yapıştığı zaman ocaktan alın. Tuzunu, karabiberini ve muskatını ekleyin.

Bir fırın kabına patlıcanların üçte birini yayın, üzerine kıymanın yarısını koyun. Bir sıra daha patlıcan dizip üzerine kalan kıymayı yayın ve son olarak patlıcanların geri kalanını dizin. Üzerini beşamel sos ile kaplayın, üzerine parmesan peynirini serpin. Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Komili Sızma Zeytinyağı 500 ml
Sarımsak
Sarımsak

1 Adet

Domates Antalya
Patlıcan
Patlıcan

500 gr

Billur İyotlu Tuz 750 gr
Bağdat Karabiber 40 gr