öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: ABD

6 Kişilik

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 150 g mısır unu ya da ince mısır irmiği
  • 120 g + kalıp için 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • 300 ml süt
  • 150 g un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 100 g pudra şekeri

Fırını önceden 180 °C'ye ayarlayın.

Tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritin.

Büyük bir kâsede yumurtaları sütle çırpın ve erimiş tereyağını ekleyin.

Başka bir kâsede unları, kabartma tozunu, tuzu ve şekeri karıştırın. Ortasına bir çukur açın ve yavaş yavaş yumurta/süt/tereyağı karışımını ekleyin, homojen bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Kalıbı bir çay kaşığı tereyağı ile yağlayın ve hamuru içine dökün.

Fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Billur İyotlu Tuz 750 gr
Bağdat Mısır Unu Eko Poşet 250 gr
Sinangil Un 1 kg
Kenton Pudra Şekeri 250 gr
Sütaş Tam Yağlı Süt 1 L
Kumbasar Kahverengi Yumurta 10'lu
Kenton Kabartma Tozu 10'lu