1 Adet
Humus
Menşei: Lübnan
4 Kişilik
Hazırlama: 10 dk.
Kullanılacak Malzemeler
- 400 g konserve nohut
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tahin
- ½ limonun suyu
- 1 tutam toz kimyon
- Tuz
Nasıl Yapılır ?
Nohutların suyunu süzün ve sudan geçirin. Sarımsağı soyup ikiye bölün, içindeki yeşil kısmı çıkarın, ince ince doğrayın.
Mutfak robotuna nohutları, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, sarımsağı ve tahini ekleyin. Karışımı, pürüzsüz bir püre halini alıncaya kadar limon suyunu da ekleyerek öğütün.
Humusu bir kâseye boşaltın, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Kimyon ve tuz serpip hemen ikram edin.
Öneri: Humusun yanında sebze parçaları (havuç, salatalık gibi) ya da pide ile ikram edin.