öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: Lübnan

4 Kişilik

Hazırlama: 10 dk.

  • 400 g konserve nohut
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • ½ limonun suyu
  • 1 tutam toz kimyon
  • Tuz

Nohutların suyunu süzün ve sudan geçirin. Sarımsağı soyup ikiye bölün, içindeki yeşil kısmı çıkarın, ince ince doğrayın.

Mutfak robotuna nohutları, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, sarımsağı ve tahini ekleyin. Karışımı, pürüzsüz bir püre halini alıncaya kadar limon suyunu da ekleyerek öğütün.

Humusu bir kâseye boşaltın, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Kimyon ve tuz serpip hemen ikram edin.

Öneri: Humusun yanında sebze parçaları (havuç, salatalık gibi) ya da pide ile ikram edin.

Komili Sızma Zeytinyağı 500 ml
Sarımsak
Sarımsak

1 Adet

Billur İyotlu Tuz 750 gr
Koska Tahin 300 gr
Bağdat Kimyon 75 gr
Fersan Limon Sosu 500 ml