öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: Lübnan

6 Kişilik (Otuza yakın falfel köftesi)

Hazırlama: 15 dk.

Bekleme: 30 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 400 g konserve nohut
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nohut unu (Humus unu olarak da satılıyor ya da buğday unu kullanılabilir.)
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı buğday unu (dışını kaplamak için)
  • Kızartma yağı

Soğanı soyun ve büyük dilimler halinde kesin. Sarımsağı soyun, ikiye böldükten sonra yeşil kısmı çıkarın. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın.

Bir mutfak robotuna soğanı, sarımsağı, maydanozu koyun. Bir kere çevirin. Suyu süzülmüş ve sudan geçirilmiş nohutları, nohut ununu, baharatları ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar robottan geçirin. Gerekirse biraz su ekleyin.

Yaklaşık 30 dakika buzdolabında karışımı bekletin.

Fritözde ya da yarısına kadar yağ dolu tencerede kızartma yağını kızdırın.

Nohutlu karışımdan bir yemek kaşığı kadar alın ve ellerinizi hafifçe unlayarak top haline getirin. İyice kızarıp kabuğu sertleşinceye kadar 2-3 dakika kızartın, kâğıt havlu üzerinde fazla yağını alın.

Maydanoz
Maydanoz

1 Adet

Sarımsak
Sarımsak

1 Adet

Bağdat Kimyon 75 gr
Bağdat Zencefil 60 gr