1 Adet
Menşei: Arjantin
4 Kişilik
Hazırlık: 35 dk.
Dinlendirme: 30 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 500 g. Dana Kıyma
- 2 Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 400 g. küp küp doğranmış domates
- 2 adet defne yaprağı
- 50 g sultaniye üzümü
- 50 g çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
- Tuz, Karabiber
TART HAMURU İÇİN:
- 350 g un
- 1 tutam tuz
- 150 g yumuşamış tereyağı
- 2 yumurta
Soğanları soyun ve doğrayın. Sarımsağı soyun ve ezin. Bir sos tenceresinin içinde zeytinyağını ısıtın; soğan-sarımsağı 2 dakika boyunca yağda çevirin. Kıymayı ekleyin, 5 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Ateşi kısın, daha sonra doğranmış domatesleri ve defne yapraklarını ekleyin. Kapağını kapayıp 10 dakika boyunca pişirin.
Üzümleri, çam fıstıklarını, tarçın ve kimyonu ekleyin. Tuzunu, karabiberini koyduktan sonra yeniden kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın. Bu karışımı çukur bir kâseye aktarın ve ılıdıktan sonra buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu süre içinde hamuru hazırlayın: çukur bir kap içine unu ve tuzu koyun, daha sonra parçalar halinde kesilmiş tereyağını ekleyin. Dağılan bir karışım elde edinceye kadar elinizle yoğurun. Karışımın ortasına bir çukur açın ve içine yumurtalar ile 1 yemek kaşığı suyu ekleyin. Merkezinden başlayarak hamuru yoğurmaya başlayın ve homojen bir hamur elde edinceye kadar devam edin. Hamur çok kuruysa biraz su ekleyin.
Fırını 210 °C'de ısıtın.
Hamuru önceden unlanmış bir yerde merdane yardımıyla ince bir şekilde açın ve 10 cm çapında daireler kesin. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine bunları dizin.
Her bir hamurun içine hazırladığımız harçtan birer kaşık koyun ve hamuru ikiye katlayın. Bir çatal yardımıyla iki ucu birbirine kaynaştırın. Mutfak fırçasıyla, bir miktar suyla açılmış bir yumurta sarısını hamurların üzerine sürün ve üstleri altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika fırında pişirin.