öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: ABD

6 Kişilik

Pişirme: 40 dk.

Hazırlama: 30 dk.

  • 5 golden ya da royal gala elma
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 30 g + 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 15 g + 1 çay kaşığı tereyağı (kalıp için)
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı un

PAY HAMURU İÇİN:

  • 500 g un
  • 200 g pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz

Tartın hamurunu hazırlayın: Bir büyük kase içinde un ve şekeri karıştırın. Küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip ellerinizle, kuru bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun ortasında bir çukur açın, yumurtalarla bir tutam tuzu ekleyin ve yeniden yoğurun. Buzdolabında tutun.

Fırını 180 'C'de ısıtın.

Bir sebze soyucu yardımıyla elmaları soyun, orta kısımlarını çıkarın ve ikiye bölüp. Üzerlerine limon suyu dökün. Bir kâsenin içine yerleştirdikten sonra üzerlerine 30 g şeker, un ve tarçını serpin. Elmaların bunları iyice çekmesi için karıştırın.

Hamuru buzdolabından çıkarın ve iki eşit parçaya bölün. Unlanmış bir çalışma alanında hamurlardan birini merdane ile açın.

Kalıbı yağladıktan sonra hamuru kenarlarından 1 cm taşacak şekilde yerleştirin. Sonra elmaları koyun ve küp küp kesilmiş tereyağını aralara serpiştirin. Son olarak ikinci hamuru kalıpla aynı boyutta açıp elmaların üzerine yerleştirin ve kenarlarını sıkıştırarak birleştirin.

Yumurtanın beyazını bir yemek kaşığı şekerle karıştırın ve bir fırça yardımıyla tartın üstüne sürün. Tartın üstü iyice kızarıncaya kadar 40 dakika boyunca fırında pişirin. Servis etmeden önce ılıtın.

Öneri: Daha çabuk hazırlamak için hazır tart hamurlarından kullanabilirsiniz.

%19 Elma Golden
Billur İyotlu Tuz 750 gr
Sinangil Un 1 kg
%26 Bağdat Tarçın 45 gr
%25 Fersan Limon Sosu 500 ml
Kenton Pudra Şekeri 250 gr
Kumbasar Kahverengi Yumurta 10'lu