1 Adet
Menşei: Arjantin
1 Kâse
Hazırlama/Pişirme: 1 Saat 30 dk.
Buzdolabında dinlendirme
2 gün
- 1 litre tam yağlı süt
- 250 g toz şeker
- 1 tutam karbonat
- 1 çubuk vanilya
- 1 çay kaşığı tereyağı
Tabanı kalın bir tencereye sütü ve şekeri aktarın. Karbonatı ekleyin ve dikine ikiye kesilmiş çubuk vanilyayı karışıma koyun. Tahta kaşıkla karıştırın.
Karışım kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve kısık ateşte rengi dönmeye başlayıncaya kadar pişirin. Karışım kaşığa yapışmaya başlayana kadar sürekli karıştırın (bu aşama belli bir süre alabilir).
Tencereyi ateşin üzerinden alın ve çubuk vanilyayı karışımdan çıkarın. Tereyağını ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.
Dulce de Lecheyi bir kâseye boşaltın ve soğuması için karıştırın. Buzdolabında saklayın. Mümkünse yemek için iki gün bekleyin. Dulce de Leche ayrıca kek, kurabiye ve tartlarda dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.