1 Adet
Cacık
Menşei: Türkiye
6 Kişilik
Hazırlama: 25 dk.
Dinlendirme: 20 dk.
Kullanılacak Malzemeler
- 1 salatalık
- 2 diş sarımsak
- Birkaç dal nane
- Birkaç dal maydanoz
- ½ limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ kg yoğurt
- Tuz, Karabiber
Nasıl Yapılır ?
Salatalığı yıkayıp rendenin büyük kısmıyla rendeleyin. Bir süzgece koyun, tuzunu ekleyin ve iyice karıştırıp 20 dakika suyunun süzülmesini bekleyin.
Sarımsakları soyup ikiye bölün ve içindeki yeşil kısmını çıkarın. Bir sarımsak eziciyle ezin. Daha sonra maydanoz ve naneyi ince ince kıyın..
Suyunu süzdürdüğünüz salatalığı bir kâseye koyun, içine limon suyunu, zeytinyağını, yoğurdu, naneyi ve maydanozu ekleyin. Karabiberini ekleyip karıştırın. Soğuk ikram edin.